MINDFULNESS

Vi starter løbende MBSR forløb op i klinikken, hvor vi i små hold bliver bekendt med Mindfulness principperne og lærer at implementerer mindfulness i vores hverdag. Herved øver vi os på og lærer at mestre livet på godt og ondt.

MBSR – betyder Mindfulness Baseret Stress Reduktion

Mindfulness kan også tilbydes som et individuelt forløb.

Mindfulness betyder at være nærværende og opmærksom på en bevidst måde i det aktuelle øjeblik. Det bevidste nærvær.
Man kan sige Mindfulness går ud på at være opmærksom i det liv, du har lige nu. Ikke det liv der har været, som kommer eller vil komme i morgen. Men at være opmærksom i det bevidste nærvær på livet, der er i dette øjeblik, på en måde, hvor du er kærlig og venlig mod dig selv.

I Mindfulness-træning arbejder man med opmærksomheden. Man noterer dét, der dukker op i tankerne og accepterer det venligt, uden at dømme og uden at forholde sig yderligere til det.

Du har sikkert allerede opdaget, at det ikke kun er gode tanker og følelser, der dukker op. I mindfulness betyder accept, at man ser, hvad der er. Det betyder ikke, at man nødvendigvis kan lide det, man ser, men at man tager det til sig, uanset hvad det er. Dette betegner vi også som øvelsen at blive ven med det vanskelige.

Meditation betyder, at man bevidst koncentrerer sig. Meditation er primært kendt fra Indien, men udøves i mange kulturer.
Mindfulness-meditation er en bevidst måde at skærpe og fastholde opmærksomheden på øjeblikket. At være til stede i nuet, snarere end at hænge fast i ting, som er sket, eller som vi ønsker vil ske.

Forskning viser, at Mindfulness-meditation reducerer symptomer på Stress, angst, depression, træthed, smerter og har positiv effekt på menneskers holdninger, adfærd og selvopfattelse.